ute_ny_edited.jpg

Ute Imhof

Ute Imhof er utdannet fysioterapeut i Tyskland, og har siden 2000 vært spesialist innen barnefysioterapi.

Hun har videreutdannet seg innen tilknytning og traumebearbeidelse, og har også utdannelse i fasciaterapi og kranio-sacral terapi fra Upledger Institutt i Tyskland og Danmark.

Ute underviser for ulike fagfolk i Norge, Danmark, Sverige, Tyskland og Sveits, har jobbet i 20 år på sykehus og siden 2005 i egen praksis.

Hun har en voksen datter og et barnebarn.

Ute Imhof sin undervisning

Ute underviser om biomekanikken under fødselen og konsekvensene av en ikke-fysiologisk fødsel, og om hva tilknytning er og hvordan man aktiverer den. Hun forklarer hva som er reaksjoner hos barnet etter en ikke-fysiologisk versus en fysiologisk fødsel, og hva vi konkret kan gjøre for barn og foreldre for at tilknytningen skal kunne bli bedre.

Hvis barnet har kommet til verden ved vacuum eller keisersnitt, kan det ha satt seg spor i barnets bindevev som forårsaker kink/stivhet i nakke og rygg. God motorikk og nakkebevegelighet hos den nyfødte er viktig for god amming og ubesværet kroppskontakt. Ute underviser i hvordan å undersøke og behandle den nyfødtes nakke og rygg slik at det kan bli bedre bevegelighet.