top of page

Helene Habberstad

Helene Habberstad er mamma til to gutter, og vannhunden Ted. Sammen elsker de å surfe, og havet og bølgene gir henne stadig vekk gaver i form av nye innsikter i fødselens natur.

Helene har bakgrunn som utdannet jordmor, kroppsorientert psykoterapeut og sertifisert traume terapeut (Somatic Experience Practitioner). Hun er tai chi kineo-lærer, og har undervist grupper innen mindfulness og bevegelse i over 20 år. Hun var pionér og medgründer bak Føderiket, i sin tid en frittstående jordmorstyrt klinikk for naturlig fødsel. 

 

Hun driver nå Senter for bevisst fødsel hvor hun jobber med relasjoner, transformasjon og indre kontakt, spesielt rettet mot gravide, foreldre og kvinner med traumatisk fødselsopplevelse.

www.bevisstfoedsel.no

Helene Habberstad sin undervisning

Helene Habberstad underviser om spontan fysiologisk fødsel. Hun går også gjennom vanlige prosedyrer og inngrep under fødselen som kvinnen vil kunne møte på sykehuset. Hun går også gjennom medisinske ord og uttrykk som brukes i forbindelse med svangerskap, fødsel og barseltid. 

Det blir ytterligere fokus på barseltiden, forutsetninger for vellykket amming og tilknytning til barnet.

Kvinnen og barnet kan oppleve fødselen som en overveldende og traumatisk opplevelse. Helene vil undervise om årsaker til dette, og om Somatic Experiencing (SE), en banebrytende metode for indre vekst og utvikling.

bottom of page