top of page
cathrine.jpg

Cathrine Mathiesen

"Min yogareise startet med en liten rød bok jeg fant på Buddhist-senteret i London for 20 år siden. B.K.S. Iyengars Tree of Yoga lyste opp veien videre. Gjennom halvparten av livet mitt har hatt yoga som en utømmelig kilde til glede, hvile, trening, åndelighet og fellesskap, som et allsidig verktøy til å holde meg frisk og hel i kropp og sinn. 

 

Som yogalærer brenner jeg for å utforske og formidle feminin yoga: hvordan yoga kan understøtte kvinner gjennom små og store forandringer og overganger i livet. Jeg fikk mitt første barn i 2008 og fødte mitt fjerde barn i 2019. Jeg anerkjenner barna som mine største lærerne, som har formet meg mer som menneske og yogini enn noen andre. Med kroppen, hodet og hjertet har jeg gjennom disse årene med stor mage og små barn utforsket hvordan denne urgamle indiske tradisjonen kan være til nytte og glede for moderne kvinner gjennom graviditet, fødsel, barsel og livet videre som mamma.

 

Jeg har studert Iyengar og Hatha yoga i Danmark og England, med fordypelse i yoga som terapi, gravidyoga og mamma/baby. I flere år underviste jeg i London, blant annet på Triyoga, The Life Centre og The Special Yoga Centre. Jeg er anerkjent som Yoga Elder med over 5000 undervisningstimer av The Independent Yoga Network.

 

Sammen med Helene Svabø startet jeg opp Studio Mā i 2023 og jeg underviser i gravidyoga, mamma/baby-yoga, feminin yoga, yin, Hatha og Vinyasa. Jeg utdanner yogalærere innen graviditet og barsel, arrangerer yogaturer og samlinger, holder foredrag og skriver. Boken min Yogamamma - med yoga gjennom graviditet, fødsel og barsel ble utgitt på Cappelen Damm i 2018.

 

Jeg er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Jeg har tidligere jobbet som freelancejournalist, prosessleder, design rådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet veldedige initiativ for barn og unge i Sarajevo."

 

Cathrine Mathiesens undervisning

 

  • Gravidyoga

  • Fødselsforberedende yoga

  • Pust og avspenning

bottom of page